Peste 100 de kilograme de PEŞTE STRICAT, găsite în restaurantele de pe litoral

Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Constanța a retras, în ultimele 24 de ore, din unitățile de alimentație publică de pe litoral, peste 100 de kilograme de pește impropriu consumului.

20 aug. 2016, 16:40
Peste 100 de kilograme de PEŞTE STRICAT, găsite în restaurantele de pe litoral

Pe baza sesizărilor primite în legătură cu modalitățile de achiziție, depozitare, prelucrare și comercializare a peștelui și produselor rezultate din pescuit, inspectorii Comandamentului Sezon Estival 2016 au verificat, vineri și sâmbătă, 29 unități de alimentație publică de pe litoral.

„În urma controalelor efectuate au fost constatate abateri de la legislația sanitar-veterinară cu privire la manipularea, etichetarea și depozitarea peștelui și a produselor din pescuit, fiind aplicate 12 sancțiuni contravenționale în valoare de 13.000 lei, totodată fiind retrase de la consum 116,5 kg marfă, ce a fost trimisă la incinerare”, potrivit comuncatului emis de DSVSA Constanța.

CITEŞTE ŞI: Descoperire halucinantă într-o terasă din Mamaia. Inspectorii ANPC au avut şoc când au văzut ce mâncare primeau turiştii