Peste 100 de sedii de Poliţie au fost revendicate şi restituite foştilor proprietari

Aproape 260 de sedii de Poliţie au fost revendicate de foştii proprietari, peste 100 din ele fiind restituite, prin decizii definitive ale instanţelor, la nivel naţional, se arată în materialul de bilanţ al Poliţiei Române pentru anul 2013.

RomaniaTV.net
11 feb. 2014, 17:37
Peste 100 de sedii de Poliţie au fost revendicate şi restituite foştilor proprietari

„Referitor la patrimoniul imobiliar, Poliţia Română are în administrare peste 3.200 de imobile. Dintre acestea, 258 de sedii de poliţie au fost revendicate, fiind restituite 110 imobile”, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), potrivit Mediafax.

În acelaşi timp, conform unei evalări făcute de reprezentanţii IGPR, valoarea totală a lucrărilor de investiţii necesare consolidării, reparării şi modernizării imobilelor aflate în administrare depăşeşte suma de 400 milioane de lei.

În materialul de bilanţ se arată şi faptul că, din punct de vedere logistic, numărul de autospeciale aflate în dotarea Poliţiei Române reprezintă sub jumătate din necesar, în timp ce 90 la sută dintre aceste maşini au „îndeplinit normele legale de scoatere din funcţiune”.

În acest context, în cursul anului 2013, Poliţia Română a reuşit să achiziţioneze 119 autospeciale, dintre care 50 au fost cumpărate prin programul Rabla iar 69 din fonduri nerambursabile.

„Şi în ceea ce priveşte mijloacele de transport navale, Poliţia Română are asigurat doar 31 la sută din necesar, iar peste 77 la sută din ambarcaţiuni au norma de serviciu îndeplinită”, se mai arată în materialul de bilanţ.