Peste 100 de sesizări înregistrate de Primăria Capitalei în urma ploii torenţiale

Peste 100 de sesizări privind străzi, imobile, curţi inundate şi copaci căzuţi au fost înregistrate în urma ploii torenţiale de duminică, a declarat luni edilul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

05 mai 2014, 12:24
Peste 100 de sesizări înregistrate de Primăria Capitalei în urma ploii torenţiale

Primarul general al Capitalei a precizat la comandamentul convocat la Primăria Capitalei având în vedere avertizările emise de meteorologi că cele 107 de sesizări au fost transmise instituţiilor abilitate, fiind remediate până luni la ora 1.00. Printre zonele unde au fost acumulări masive de apă se numără Theodor Pallady, bulevardele Unirii, Mircea Vodă, străzile Râmnicu Sărat, Doamnei, Energeticienilor, Brezoianu, calea Vitan, a menţionat Oprescu.

Potrivit acestuia, s-au produs 51 de acumulări masive de apă în curţi şi subsoluri de imobile.

Primarul general a anunţat că de duminică după-amiază până luni dimineaţă s-a intervenit cu 65 de utilaje ale Apa Nova şi 124 de oameni în 138 de zone din Capitală (15 zone din sectorul 1, 18 din sectorul 2, 17 din sectorul 3, 33 din sectorul 4, 44 din sectorul 5 şi 11 din sectorul 6).

El a mai spus că s-au realizat în conexiune cu Administraţia Naţională Apele Române manevre de reducere a debitelor din cuva superioară a Dâmboviţei.

Poliţia Locală a acţionat cu zece echipaje pentru fluidizarea circulaţiei rutiere şi depistarea evenimentelor produse de vremea nefavorabilă, operatorii de salubritate fiind prezenţi cu 74 de utilaje şi 490 de operatori.

Edilul general a informat că Administraţia Străzilor a intervenit pentru remedierea semafoarelor afectate de ploaie în şase intersecţii din Capitală.

Sorin Oprescu a atras atenţia că municipalitatea rămâne în stare de aşteptare şi intervenţie imediată.

„La peste 25 de litri pe metru pătrat căderi de apă nu se poate face faţă, indiferent de ce conducte ar fi aşezate acolo. Sigur că desfundarea casetei a făcut să nu mai poată intra sub presiune. Mai există zone în Capitală în cadrul cantităţilor de 25, 30, 35 de litri unde se scurge apa mai greu, dar nu mai sunt perimetre inundabile în Bucureşti”, a adăugat Oprescu, potrivit Agerpres.