Peste 1000 de locuri libere la clasele pregătitoare din Bucureşti: „Sunt părinţi care au uitat că au copii”

Aproximativ 1000 de locuri au rămas disponibile la clasa zero, în şcolile din Capitală.

10 sept. 2015, 14:30
Peste 1000 de locuri libere la clasele pregătitoare din Bucureşti: „Sunt părinţi care au uitat că au copii”

În zeci de şcoli din Bucureşti, majoritatea de la periferie, mai sunt peste o mie de locuri libere în clasele pregătitoare, potrivit digi24.ro.

Sunt părinţi care au neglijat, care au uitat că au copii. Cea mai mare parte îşi amintesc abia acum că e momentul să înceapă şcoala copiii lor. O oportunitate importantă este de a parcurge etapele de înscriere pentru că puteau găsi o şcoală în apropierea domiciliului„, a spus Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Bucureşti.

Sunt însă şi şcoli bine cotate care încă mai fac înscrieri. De exemplu, Şcoala Herăstrău are deja clase supraaglomerate, chiar şi cu 34 de elevi.

„Opt copii recenzaţi în cartier s-au îndreptat către alte unităţi şcolare şi conform metodologiei am fost obligaţi să le rezervăm pentru eventualitatea în care se întorc în zonă, e dreptul lor să îi putem înscrie. Deja patru locuri s-au ocupat şi pe site-ul ISMB apărem cu patru locuri libere”, a spus Marioara Siderias, directoarea Şcolii Herăstrău.

Mulţi dintre părinţii care au lăsat înscrierea la şcoală pe ultima sută de metri sunt abia veniţi din străinătate sau mutaţi recent în Bucureşti.

CITEŞTE ŞI Şcolile bucureştene cu cei mai mulţi copii în clasa pregătitoare

„Ne-am înscris un pic mai târziu, că am fost plecaţi şi ăsta a fost motivul. În final am rezolvat. Cred că sunt norocoasă, că în mod normal sunt probleme cu asta”, a spus mama unui copil.

În cazurile excepţionale, înscrierile se pot face chiar şi după 14 septembrie.