Peste 12.000 de persoane au anulat programarea pentru vaccinarea cu serul AstraZeneca. Dr. Gheorghiţă explică ce se întâmplă cu lotul retras

Dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, a anunţat că nu mai puţin de 12.400 de persoane au renunţat, în ultimele 24 de ore, la programarea pentru vaccinare cu serul produs de AstraZeneca. În schimb, alte 14.000 de persoane s-au programat în centrele în care se administrează acest ser.

19 mart. 2021, 21:46
Peste 12.000 de persoane au anulat programarea pentru vaccinarea cu serul AstraZeneca. Dr. Gheorghiţă explică ce se întâmplă cu lotul retras

Coordonatorul campaniei de vaccinare a vorbit despre faptul că peste 12.000 de persoane au renunţat la programare pentru vaccinarea cu serul AstraZeneca. Col. dr. Valeriu Gheorghiţă a afirmat că lotul de vaccinuri AstraZeneca care a fost retras temporar va ajunge, cel mai probabil, în centrele de vacccinare săptămâna viitoare.

„A fost astăzi luată decizia de suspendare a carantinării, nu-şi mai avea niciun rost din moment ce AEM a specificat clar că nu este o problemă legată de lot. (…) El se găseşte în momentul de faţă stocat la nivelul Direcţiilor de Sănătate Publică având în vedere că centrele de vaccinare sunt aprovizionate, probabil că de săptămâna următoare el va fi distribuit către centrele de vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, vineri seară, la Digi 24, conform News.ro.

În ultimele 24 de ore, 12.400 de persoane au anulat programarea pentru vaccinarea cu serul AstraZeneca. Pe de alte parte, alţi 14.000 de oameni s-au programat pentru a se imuniza în centrele care administrează acest ser.

Citeşte şi: Premierul Franţei a primit prima doză de vaccin anti-COVID la mai bine de două luni după Florin Cîţu. Jean Castex s-a vaccinat cu AstraZeneca VIDEO

Peste 12.000 de persoane au anulat programarea pentru vaccinarea cu serul AstraZeneca. Cum sunt completate listele de aşteptare

De asemenea, Valeriu Gheorghiţă a precizat că pe locurile pe care au fost anulate programările, se vor face notificări pentru cei aflaţi în aşteptare.

„Eu sunt convins că există o îndoială şi poate un grad de neîncredere faţă de siguranţa acestui tip de vaccin, dar eu cred că printr-o informare şi comunicare a beneficiilor, a riscurilor, putem să creştem treptat încrederea în acest tip de vaccin pentru că trebuie să luăm în calcul datele ştiinţifice care arată să este sigur şi eficient”, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Nu sunt recomandate anticoagulante înainte de vaccinare

Coordonatorul campaniei de vaccinare a explicat că nu recomandă celor care se vor vaccina cu serul produs de AstraZeneca să ia preventiv un tratament anticoagulant. Dr. Gheorghiţă a amintit de datele Agenţiei Europene a Medicamentului potrivit cărora au fost semnalate 13 cazuri tromboză venoasă de sinus cerebral din 20 de milioane de persoane vaccinate şi este „aproape imposibil de făcut o legătură între vaccin/vaccinare şi apariţia acestor fenomene extrem de rare”.

Citeşte şi: România reia vaccinarea cu lotul de vaccin carantinat produs de AstraZeneca


loading...
Partenerii noștri