Peste 120 de localităţi din cinci judeţe ale Moldovei, fără energie electrică din cauza furtunilor

Peste 120 de localităţi din cinci judeţe ale Moldovei au rămas fără energie electrică, vineri după-amiază, în urma furtunilor, cele mai mari probleme fiind provocate de copacii rupţi de rafalele de vânt care au căzut peste reţelele electrice. Cele mai afectate judeţe sunt Suceava şi Iaşi, unde au existat şi stâlpi rupţi sau alunecări de teren.

RomaniaTV.net
23 iun. 2017, 17:47
Peste 120 de localităţi din cinci judeţe ale Moldovei, fără energie electrică din cauza furtunilor

Vijeliile de vineri după-amiază din zona Moldovei au lăsat fără energie electrică zeci de mii de consumatori din cinci judeţe, excepţie făcând doar Botoşaniul. Astfel, potrivit situaţiei comunicate de către reprezentanţii furnizorului de electricitate, peste 120 de localităţi au rămas fără curent, din care 40 în Iaşi, 34 în Suceava, 28 în Vaslui, 19 în Neamţ şi trei în Bacău.

În majoritatea cazurilor, întreruperea alimentării cu energie electrică a fost cauzată de copacii şi crengile rupte de rafalele de vânt şi căzute peste reţelele de distribuţie.

„În momentul de faţă, sunt zeci de echipaje de intervenţie în teren, care acţionează pentru realimentarea cât mai repede cu putinţă a localităţilor afectate. Din păcate, există şi situaţii mai speciale în unele cazuri asftel încât nu putem estima când vor fi remediate toate avariile”, a declarat, vineri, pentru News.ro reprezentantul Delgaz Grid, Corneliu Zaiţ.

O situaţie mai specială este în judeţul Suceava,unde mai mulţi copaci au fost antrenaţi de o alunecare de teren şi duşi până în reţeaua electrică, ceea ce a provocat deconectarea acesteia prin sistemul de protecţie.

Citeşte şi Furtuna a făcut ravagii în ţară. Copaci doborâţi pe case, maşini şi carosabil, din cauza vijeliei UPDATE