Peste 130 de oameni, ostatici în timpul unei revolte izbucnite într-o închisoare din Brazilia VIDEO

Deţinuţii au preluat controlul asupra penitenciarului şi au sechestrat înăuntru rudele venite în vizită. Ostaticii au fost eliberaţi abia după 24 de ore de negocieri. Capii revoltei cereau condiţii mai bune de trai şi schimbarea conducerii instituţiei.

RomaniaTV.net
17 apr. 2012, 06:59
Peste 130 de oameni, ostatici în timpul unei revolte izbucnite într-o închisoare din Brazilia VIDEO

Criza a izbucnit duminică dimineaţa, într-o închisoare din nord-estul Braziliei. 400 de deţinuţi au preluat controlul asupra puşcăriei şi au sechestrat trei gardieni, dar şi 130 de vizitatori, rude şi prieteni de-ai prizonierilor. Autorităţile au tăiat imediat curentul şi apa în penitenciar şi au trimis la faţa locului negociatori.

Capii revoltei cereau condiţii mai bune de trai şi schimbarea conducerii instituţiei.

Ei au eliberat mai întâi 30 de ostatici, în schimbul unor rezerve de mâncare şi apă. Au continuat apoi tratativele timp de mai bine de 24 de ore. În acest interval, televiziunile locale au transmis imagini dramatice din spatele zidurilor închisorii. Puşcăriaşii i-au ameninţat pe ostatici cu arme de foc şi cuţite, au incendiat zeci de saltele şi au devastat celulele. Restul persoanelor sechetrate au fost eliberate în această dimineaţă, după o zi de negocieri.

În schimb, capii revoltei au fost transferaţi în alte centre de detenţie, iar autorităţile au promis o îmbunătăţire a condiţiilor de trai în toate puşcăriile din ţară.