Peste 14.000 de brazi de Crăciun colectaţi de la bucureşteni vor fi transformaţi în compost

O primă acțiune de strângere și colectare a brazilor abandonați după Crăciun, demarată de Primăria Municipiului București prin Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București și denumită sugestiv „Redă naturii ce-i al naturii!” a ajuns la final.

RomaniaTV.net
12 ian. 2012, 14:39
Peste 14.000 de brazi de Crăciun colectaţi de la bucureşteni vor fi transformaţi în compost

Pe parcursul unei săptămâni, 06 – 12 ianuarie 2012, ALPAB a reușit să strângă peste 14.000 de brazi. Acțiunea finală va avea loc vineri, la ora 11.30, la Stația de prelucrare și tocare a materialelor vegetale, unde arborii vor fi transformați în compost.

Materialul vegetal obținut în urma prelucrării și tocării brazilor va fi utilizat de ALPAB ca îngrășământ natural, cheltuielile necesare achiziționării îngrășământului chimic fiind astfel eliminate.

La eveniment va participa și domnul Radu Popa, director general ALPAB, care mulțumește bucureștenilor care au participat activ la această acțiune cu caracter atât civic, cât și ecologic.

Cine a cumpărat pentru Crăciun brazi la ghivece şi doreşte să îi planteze singur, poate afla mai multe informaţii aici: Brazii de Crăciun la ghivece: Cum şi unde putem să îi plantăm, după sărbători.