BIAS 2019: Peste 150.000 de spectatori sunt aşteptaţi sâmbătă la Romexpo. Care este programul celui mai mare show aviatic din România

Peste 150.000 de spectatori sunt aşteptaţi sâmbătă pe Aeroportul Internaţional „Aurel Vlaicu” Băneasa, la BIAS 2019, cel mai mare show aviatic din România.

23 aug. 2019, 12:23
BIAS 2019: Peste 150.000 de spectatori sunt aşteptaţi sâmbătă la Romexpo. Care este programul celui mai mare show aviatic din România

„Spectacolul oficial va începe la ora 10:00, în forţă, cu MIG 21 Lancer, un solo foarte frumos, urmat de un Airbus al Tarom, însoţit de Şoimii Românei, formaţia de două planoare de la Aeroclubul României. Vom avea şi un planor nou de acrobaţie al aeroclubului”, a afirmat, vineri, George Rotaru, comandatul demonstraţiei, într-o conferinţă de presă.

Spre deosebire de anii precedenți, spectacolul se va desfăşura încontinuu pe tot parcursul zilei, fără pauze.

„Tot timpul zilei, până la ora 20:45, pe cer vor fi aeronave sau paraşutişti. În total, BIAS înseamnă peste 100 de aeronave prezente la sol şi în aer. Publicul să se ferească de soare, dar să stea cu noi, pentru că sunt foarte multe evoluţii noi”, a mai spus Rotaru.

Sâmbătă seara, la finalul spectacolului aviatic, vor avea loc un foc de artificii şi un concert 3 Sud Est.

Spectatorii sunt sfătuiţi să folosească pălării de soare şi îmbrăcăminte cu factor de protecţie şi, totodată, să nu vină cu maşinile personale, întrucât nu există suficiente locuri de parcare în zonă.

Evenimentul este organizat de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, Romaero, Romatsa, Clubul Sportiv AIBO, Aeroclubul României şi Forţele Aeriene Române.