Peste 150 de suflete salvate de Maica Ecaterina. Povestea emoționantă a fostei gimnaste de performanță care își dedică viața copiilor părăsiți

Povestea Maicii Ecaterina ar putea emoționa pe oricine. Aceasta este responsabilă pentru salvarea a sute de copii. Pentru aceștia drumul vieții a devenit mai lin datorită ei.

17 apr. 2023, 12:55
Peste 150 de suflete salvate de Maica Ecaterina. Povestea emoționantă a fostei gimnaste de performanță care își dedică viața copiilor părăsiți

Maica Ecaterina este femeia care a devenit „mamă” pentru 150 de copii din Rădăuți. Aceasta și-a dedicat viața lui Dumnezeu, dar și salvării a sute de suflete. Peste 150 de copii și-au găsit salvarea la Mănăstire, acolo unde Maica Ecaterina i-a îngrijit ca pe propi copii. Cei mai mulți dintre ei vin din familii cu probleme, au fost abuzați și abandonați, doar că în fața femeii cu chip de înger, aceștia și-au regăsit pasiunile și bucuria de viață. Unii fac muzică, alții sunt campioni de karate, olimpici la matematică sau mici actori în devenire. Fiecare suflet de acolo și-a găsit sprijinul în zâmbetul și vorba bună a Măicuței.

Citește și: O bătrână a fost luată pe sus de mascați pentru că ar fi dat mită 10 ouă. Femeia a fost achitată post-mortem

„Pentru unul sunt mamă, pentru unul sunt soră, pentru unul sunt prietenă, mă transform în ce vor ei să fiu, ca să pot să le fiu de folos. Sunt un pion prin care Dumnezeu vrea să facă ceva pe pământ.”, a povestit Maica Ecaterina.

Femeia, care pare ajutorul lui Dumnezeu pe pământ, trăiește la Așezământul Sfântul Leontie . Un locșor cu câteva case cu acoperiș roșu și cu o bisericuță în mijloc. Aceast loc modest înseamnă pentru ea „acasă”, iar pentru copiii abandonați, acest loc a reprezentat unica lor șansă de salvare.

Copiii care și-au găsit iubirea în brațele Maicii Ecaterina

„Abandonat de mic de mamă, căci tată nu a vrut să mă recunoască, crescut de bunici, părinţii mamei mele. Şi acolo au fost probleme, bătăi. alcool, deci am avut o copilărie brăzdată cu de toate.”, povestește Rareș, unul dintre sufletele salvate de Maica Ecaterina.

Mulți dintre copii nu știu cum au ajuns acolo, erau prea mici și prea speriații de lucrurile pe care le trăiseră, însă acum îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru șansa pe care au primit-o. Cele mai multe dintre poveștile copiilor sunt greu de spus și pot umple ochii oricui de lacrimi. Aici trăiesc copii de toate vârstele, cel mai mi având 7 ani, iar cel mai mare 25. Sunt copii care au trecut prin lucruri pe care cu greu ni le putem imagina, care din fericire, într-un final și-au găsit alinarea și iubirea în brațele Maicii Ecaterina.

„Noi ne îmbrăţisăm foarte mult, plângem împreună, râdem împreună, stau permanent în mijlocul lor. Cred că Dumnezeu m-a pregătit pentru asta înainte de a crede eu că sunt pregătită să fac asta.”, a mai povestit Măicuța.

Chiar și atunci când era doar un copil și făcea gimnastică de performanță știa că drumul ei este alături de Dumnezeu. La momentul respectiv, se numea Cristina, dar până să devină măicuță aceasta avea să treacă prima oară testele vieții lumești. Apoi la 25 de ani, aceasta a decis că drumul acesta se va opri, așa că și ea s-a oprit la o mănăstire, pentru a începe cu adevărat viața pentru care era sortită. A primit numele sfintei Ecaterina, ocrotitoare celor învăţaţi, iubitori de carte. A urmat apoi studii de psihologie şi asistenţă medicală. Avea, cum s-ar spune, toate diplomele de specializare pentru o mamă cu normă întreagă. Şi o inimă mare.

„Fiecare copil care a păşit pe poartă, nu a fost întâmplător să vină aici şi atunci misiunea mea este că eu să fac ceva pentru el. Nu cred că m am culcat vreodată fără să mă gândesc la ei sau la ce mi s a întâmplat sau ce face sau celui care e plecat în familie sau copii care au plecat de la noi”, mărturisit Maica Ecaterina.

Dar și după ce pleacă, tot ai ei rămân. Fie că sunt la facultate, fie că sunt angajați în companii de top ori își întemeiază familia lor. Și nunțile, și botezurile, tot la mănăstire le-au făcut.

„Concediile obligatoriu vin în concediu o săptămâna acasă. ei așa spun – vin acasă, venim acasă.”, a povestit aceasta.

Citește și: Avertismentul grav al lui Mihai Voropchievici. Să nu faci asta sub nicio formă în Săptămâna Luminată!