Peste 2,2 tone de peşte şi 45 de kilograme de icre, confiscate de poliţiştii din Tulcea

Lucrătorii Serviciului de Poliție Delta Dunării (SPDD) au confiscat peste 2,2 tone de pește și 45 de kilograme de icre, în urma unor percheziții efectuate miercuri în județul Tulcea.

27 oct. 2016, 17:02
Peste 2,2 tone de peşte şi 45 de kilograme de icre, confiscate de poliţiştii din Tulcea

Potrivit unui comunicat de presă remis joi AGERPRES de Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR), perchezițiile efectuate au vizat un punct de lucru deținut de o societate din orașul Babadag și trei imobile aparținând unei persoane în vârstă de 58 de ani, suspectată de evaziune fiscală în domeniul piscicol și furt calificat.

‘În urma acestor activități au fost ridicate peste 2,2 tone de pește de diferite specii, proaspăt, refrigerat, congelat, sărat, afumat și procesat, precum și 45 de kilograme de icre. De asemenea, au fost ridicate de la sediile societăților comerciale și depozitele de deținere, procesare și comercializare a peștelui și produselor din pește aparținând persoanei de 58 de ani și unei alte persoane, de 26 de ani, 7 carnete de facturi aparținând unui număr de 3 societăți comerciale’, arată sursa citată.

IGPR precizează că în documentele respective sunt înscrise tranzacții cu privire la care există suspiciuni de evaziune fiscală.

‘Din primele verificări au reieșit indicii că, în perioada 2014 — 2015, una dintre societăți ar fi comercializat fără să înregistreze în contabilitate aproape 13 tone de pește, în valoare de aproximativ 77.658 lei. Totodată, o altă societate din cele trei, în perioada 2013-2014, ar fi comercializat fără să înregistreze în contabilitate peste 22,6 tone de pește, în valoare de circa 135.000 de lei’, se menționează în comunicatul IGPR.

Acțiunile IGPR au fost executate în colaborare cu Inspectoratul de Poliție al Județului Tulcea — Serviciul de Acțiuni Speciale, Serviciul Criminalistic și Direcția Sanitar-Veterinară Tulcea.

Citeşte şi Tânăr dispărut în Dunăre după ce a căzut dintr-o barcă, găsit mort după aproape o zi de căutări