Peste 2.300 de kilometri de drumuri naţionale vor fi reabilitaţi până în 2013

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat, sâmbătă, în judeţul Arad, că până la începutul anului 2013 vor fi reabilitaţi 2.300 de kilometri de drumuri naţionale, iar lucrările la 500 de kilometri vor fi finalizate la sfârşitul acestui an, informează Mediafax.

RomaniaTV.net
17 dec. 2011, 12:06
Peste 2.300 de kilometri de drumuri naţionale  vor fi reabilitaţi până în 2013

Anca Boagiu a declarat, pe şantierul DN 79 Arad – Oradea, aflat în reabilitare, că în prezent în România sunt în execuţie lucrări de reabilitare pe 24 de drumuri naţionale, însumând 2.300 de kilometri.

Ea a spus că după ultimele vizite pe şantiere are încredere că firmele care au primit lucrările îşi vor asuma termenele de execuţie prevăzute în contracte, astfel încât până la începutul anului 2013 lucrările să fie încheiate.

„Aş fi fost fericită dacă erau respectate termenele iniţiale asumate prin contractele de execuţie. În egală măsură, nu pot să fiu fericită non stop, adică pot să accept ideea că s-a făcut efort în ultima perioadă. Toată bătaia pe care au mâncat-o constructorii şi consultanţii a condus la recuperarea unei bune părţi din întârzierile pe contractele pe care le avem”, a spus Boagiu.

Boagiu a afirmat că, până la sfârşitul acestui an, 500 de kilometri din cei 2.300 aflaţi în execuţie vor fi finalizaţi.

Referitor la DN 79 Arad – Oradea, Boagiu a fost informată de către constructorii de pe şantier că s-au finalizat 75 la sută din lucrări, iar şantierul va fi închis cel târziu în luna mai a anului viitor.

Constructorii au spus că folosesc aditivi speciali în mixtura asfaltică, astfel încât asfaltarea poate avea loc şi pe timp de iarnă.

Potrivit Biroului de Presă al Prefecturii Arad, în judeţ asfaltarea DN 79 a fost încheiată, astfel de lucrări continuând doar în judeţul Bihor.


loading...