Peste 200 de blocuri vor fi reabilitate termic gratuit în Sectorul 1

Primăria Sectorului 1 va reabilita termic gratuit, în 2013, peste 200 de blocuri de locuinţe. Până în prezent administraţia locală din sectorul 1 a finalizat anveloparea la peste 500 de blocuri şi mai are de reabilitat aproximativ 350.

11 apr. 2013, 13:41
Peste 200 de blocuri vor fi reabilitate termic gratuit în Sectorul 1

De la debutul programului de reabilitare termică primăria Sectorului 1 a finalizat anveloparea la peste 500 de blocuri. În prezent în Sectorul 1 mai sunt de reabilitat termic aproximativ 350 de blocuri care îndeplinesc condiţiile pentru a intra în acest program, cifră în care sunt incluse şi cele peste 200 de imobile care vor fi anvelopate în acest an, se arată într-un comunicat al primăriei.

Autorităţile speră ca la sfârşitul anului 2014 programul de reabilitare termică a blocurilor din această zonă administrativă să fie finalizat.

Estimăm că la sfârşitul anului 2014 va fi finalizat programul de reabilitare termică a blocurilor din această zonă administrativă. Reabilitarea termică a blocurilor continuă să fie şi în acest an principala măsură anticriză a Primăriei Sectorului 1. Anveloparea blocurilor reduce semnificativ factura la întreţinere, aducând importante economii la bugetul familiilor şi contribuie la dinamizarea economiei locale prin crearea de noi locuri de muncă. În plus, reabilitarea termică schimbă radical aspectul clădirilor din Sectorul 1, conferindu-le acestora un aspect urbanistic plăcut’, susţine Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Pentru a accelera programul de reabilitare termică, Primăria Sectorului 1 a semnat în cursul anului 2011 un contract de împrumut cu Banca Europeană de Investiţii, în valoare de 125 de milioane de euro, rambursabili în 20 de ani, cu o perioadă de graţie de 4 ani.