Peste 200 de persoane au protestat la o biserică din Huşi, nemulţumite de schimbarea preotului VIDEO

Peste 200 de enoriaşi au protestat, duminică, în curtea Bisericii "Sfânta Înălţare" din Huşi, nemulţumiţi de decizia Episcopiei de a-l schimba pe preotul paroh, oamenii nepermiţând instalarea noului preot în biserică.

RomaniaTV.net
07 oct. 2012, 12:44
Peste 200 de persoane au protestat la o biserică din Huşi, nemulţumite de schimbarea preotului VIDEO

Prezenţi încă de la primele ore ale dimineţii în curtea bisericii situată în apropierea bazarului din municipiul Huşi, oamenii au blocat accesul reprezentanţilor Protoieriei Huşi şi preotului care urma să fie instalat de protopopul Marius Antohi, scrie MEDIAFAX.

În timpul protestului, enoriaşii au tras clopotele, au strigat „Vrem preotul înapoi” şi au scandat numele fostului paroh Marian Bocăneţ, schimbat recent de către Episcopia Huşilor.

De altfel, preotul s-a prezentat la slujbă la o altă biserică din Huşi, acolo unde a fost mutat de către superiorii săi.

Enoriaşii prezenţi la protest spun că preotul Marian Bocăneş ar fi fost schimbat pentru „neascultare” şi că nu ar fi respectat anumite decizii ale Episcopiei Huşilor. Oamenii din parohia „Sfânta Înălţare” au anunţat că nu vor renunţa la proteste şi nici nu vor permite accesul altui preot în biserică.

Reprezentanţii Episcopiei Huşilor nu au putut fi contactaţi pentru a-şi exprima un punct de vedere cu privire la protestul de la Biserica „Sfânta Înălţare” Huşi.