Peste 24 de tone de produse din carne, confiscate de poliţişti

Poliţişti de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice-Ilfov, împreună cu inspectori de la Protecţia Consumatorilor şi Direcţia Sanitară Veterinară, au indisponibilizat 24.379 kg. de carne, în valoare totală de 325.300 de lei, a cărei provenienţa legală nu a putut fi justificată.

12 dec. 2014, 12:44
Peste 24 de tone de produse din carne, confiscate de poliţişti

În urma controalelor efectuate au fost constatate două infracţiuni de evaziune fiscală şi au fost aplicate şase sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 97.000 de lei, scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, două societăţi comerciale de tip fantomă au efectuat achiziţii intracomunitare de produse din carne, acestea fiind comercializate în marile magazine de pe raza judeţului Ilfov, fără a înregistra şi declara organelor fiscale competente operaţiunile efectuate, sustrăgându-se în acest mod de la plata obligaţiilor datorate bugetului consolidat al statului.

Poliţiştii au efectuat joi, 11 decembrie, o acţiune în mai multe spaţii de depozitare, deţinute de 12 firme, la sediile sociale ale unor societăţi de profil şi carmangerii situate pe raza judeţului Ilfov.

CIteşte şi Alertă sanitară înainte de Sărbători. Cumpărătorii pot fi amendaţi cu până la 2.000 de lei