Peste 250 de elevi din Capitală sunt infectaţi cu COVID, 3.212 sunt consideraţi contacţi direcţi. Câţi profesori sunt confirmaţi

Inspectorul general adjunct al Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB) a declarat în cadrul emisiunii “Viitor cu clasă” de la PROTV faptul că în Capitală sunt 256 de elevi infectați cu coronavirus, în timp ce alți 3.212 sunt considerați contacți direcți sau suspecți. De asemenea, sunt 89 de profesori infectați în Capitală.

RomaniaTV.net
02 nov. 2020, 05:54
Peste 250 de elevi din Capitală sunt infectaţi cu COVID, 3.212 sunt consideraţi contacţi direcţi. Câţi profesori sunt confirmaţi

„Avem 256 de elevi cu buletine confirmate în acest moment, în statisticile noastre, avem 89 de profesor infectați, personal didactic auxiliar – 12, nedidactic – 21, iar dintre cei care sunt în izolare, contacți direcți sau suspecți, elevi 3212, profesori – 288, personal didactic auxiliar – 15 și personal nedidactic – 41. Ținem cont există 48 de profesori în concediu medical” , a declarat inspectorul general adjunct al ISMB.

”Noi avem peste 250 de școli în București și ne referim la un procent mic, spunem noi, dacă socotim că o medie a elevilor pe școală este de 1.000-1.500 și în situația asta procentul este mic, zicem noi”, a declarat oficialul.

Inspectorul general adjunct a precizat faptul că pericolul de infectare este în afara școlii, ci în mijloacele de transport în comun, supermarket-uri sau instituțiile publice.

Suntem un spațiu al unei capitale europene în care standardele probabil nu sunt cele europene. Când spun asta mă refer la faptul că pericolul este în afara școlii, în mijloacele de transport în comun care sunt foarte aglomerate, în supermarketuri sau instituții publice unde mergem să plătim, de pildă, ceva pentru familie, chiar și aglomerarea din spațiul casei în care se întâlnesc foarte mulți membri constituie un factor de risc“. , a explicat Bentz.

Școlile din Capitală sunt închise de două săptămâni, după ce rata de infectare la nivelul Bucureștiului a depășit 3 la mia de infectări. În prezent cursurile se desfășoară integral online.


loading...