Peste 250 de morţi în atacuri coordonate de Statul Islamic, în sudul Siriei

Atacurile jihadiste ale organizaţiei Stat Islamic din sudul Siriei au provocat moartea a cel puţin 250 de persoane, potrivit unui nou bilanţ al OSDO.

26 iul. 2018, 10:01
Peste 250 de morţi în atacuri coordonate de Statul Islamic, în sudul Siriei

Provincia Soueida, din Siria, controlată de regim, a fost ţinta preferată a jihadiştilor. Mai multe localităţi din provincie au fost asaltate de jihadişti aflaţi într-o zonă deşertică din Nord-Estul regiunii.

Bilanţul actualului conflict a ajuns la 246 de morţi, între care 135 de civili, a informat directorul Observatorului, Rami Abdel Rahmane.

Citeşte şi Serie de atentate sinucigaşe. Sunt peste 100 de morţi, la un bilanţ provizoriu. ISIS a revendicat atacul terorist

Celelalte victime care şi-au pierdut viaţa în aceste atacuri sunt trupe pro-guvernamentale şi locuitori care au pus mâna pe arme pentru a-şi apăra satele în care locuiesc. Bilanţul victimelor continuă să crească pe măsură ce sunt descoperiţi civili răniţi care au murit şi persoane date dispărute care, de asemenea, au fost descoperite moarte.

 Cel puţin 45 de jihadişti au fost ucişi în atacuri armate.  Presa oficială siriană a confirmat atacurile Soueida şi satele adiacente, dar nu a furnizat un bilanţ concret al victimelor.