Demisii din Parlament: Peste 3 milioane de români nu mai sunt reprezentaţi în Legislativ VIDEO

Peste trei milioane de români nu mai sunt reprezentaţi în Parlament, în condiţiile în care, în aproape patru ani, 40 de senatori şi deputaţi au renunţat la mandate.

RomaniaTV.net
06 oct. 2012, 16:03
Demisii din Parlament: Peste 3 milioane de români nu mai sunt reprezentaţi în Legislativ VIDEO

Pentru unii, Parlamentul a fost rampa de lansare către funcţii mai bănoase, în timp ce alţii au ajuns din băncile plenului direct după gratii.

La nici un an după alegeri, Parlamentul a şi pierdut câţiva membri. Liberalul Bogdan Olteanu şi-a dat mandatul fără să clipească pentru un loc bine plătit în fruntea Băncii Naţionale a României. I-au urmat Doru Frunzulică şi Daniela Popa , care au dat la schimb votul popular pe funcţii de la Consiliul de Supraveghere a Asigurărilor.

Unii aleşi au realizat că nu au nervii suficient de tari pentru a rămâne în Parlament. Alţii au demisionat din cauza problemelor cu justiţia.

Condamnările penale au decimat şi ele Parlamentul. Cel mai mare val de plecări s-a produs însă în vară. Deputaţii şi senatorii s-au înghesuit să părăsească Parlamentul pentru a devebi primari şi lideri în administraţia locală.

Alegerile din 9 decembrie ar putea aduce, însă, un surplus de parlamentari, din cauza sistemului de vot.