Trafic cu teste PCR false. Peste 30 de români care doreau să revină în ţară au fost arestaţi la ieşirea din Spania

Poliția Națională din Spania a arestat vinerea trecută 31 de români care se aflau într-un autocar ce se îndepta spre România. Operaţiunea s-a desfăşurat în localitatea La Jonquera (Girona), situată la granița cu Franța.

29 mart. 2021, 21:18
Trafic cu teste PCR false. Peste 30 de români care doreau să revină în ţară au fost arestaţi la ieşirea din Spania

Ancheta a început la Girona, când forțele de poliție franceze au avertizat că cetățenii care călătoresc în restul Europei „prezintă certificate false cu rezultatele negative ale testelor PCR, solicitate de autoritățile franceze pentru a traversa țara”. Încă de la mijlocul lunii martie au existat informații cu privire la existența unor eventuale teste false, a raportat poliția spaniolă, citată de de El Periodico.

În dimineața zilei de vineri, 26 martie, forţele de poliţie au oprit un autobuz cu destinația România, iar pasagerii au prezentat la control certificate PCR care s-au dovedit ca fiind false, deşi pe ele erau atestate înscrisuri cum că ar fi fost efectuate în diferite laboratoare spaniole.

Citeşte şi MAE: Persoanele care ajung din Marea Britanie și intră în izolare trebuie să facă, suplimentar, două teste PCR

Ofițerii au conncluzionat că fie codul nu corespundea emitentului, fie că era asociat cu o altă persoană și au arestat toate cele 31 de persoane din autobuz, ca fiind presupuși autori ai unei infracțiuni de fals în documente.

După ce au depus mărturie în arestul poliției, aceștia au fost eliberați în așteptarea procesului privind traficul cu teste false.

Citeşte şi Vacanţa de vară în Bulgaria se face numai pe baza vaccinului anti-Covid sau a unui test PCR. Reguli noi şi la folosirea umbrelelor de plajă

Potrivit francebleu.fr, autocarul a fost oprit la o staţie de taxare din localitatea franceză Boulou, iar cei 35 de români aflaţi la bordul acestuia (33 de pasageri şi 2 şoferi) au prezentat toţi teste PCR false. În spatele acestei afaceri ar putea fi reţea din Spania care se ocupă cu falsificarea testelor PCR pe scară extinsă, mai scrie acelaşi website.