Peste 300.000 de ţigarete, descoperite în casa unui cetăţean irakian

Inspectorii vamali bucureşteni au descoperit 310 400 ţigarete în casa unui cetăţean irakian.

13 mai 2014, 13:59
Peste 300.000 de ţigarete, descoperite în casa unui cetăţean irakian

O echipă formată din inspectori vamali din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti şi lucrători din cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti, au desfăşurat o acţiune comună de depistare a traficului ilicit de produse accizabile, pe raza municipiului Bucureşti. Ca urmare a acestei acţiuni, autoritatea vamală a condicat 310 400 ţigarete descoperite în casa unui cetăţean irakian, informează Agerpres.

Astfel la o adresă din sectorul 2, la care locuia, într-o casă particulară, cetăţeanul irakian R.T., cu drept de rezidenţă în Bucureşti, la un controlul amănunţit, inspectorii vamali au descoperit 310 400 bucăţi ţigarete mărcile Kiss, Hilton, Marble, Viceroy, Classic, Rothmans, NZ şi Plugarul, fără timbre fiscale, sau cu timbre fiscale de Ucraina, Rusia şi Republica Moldova.

Autoritatea vamală a luat măsura confiscării ţigaretelor de contrabandă a căror valoarea de piaţa este de aproximativ 155.200 lei.

Deoarece, conform reglementarilor vamale şi fiscale, fapta constituie infracţiune, a fost deschis un dosar penal pe numele cetăţeanului irakian, urmând ca cercetările să fie continuate de către organele abilitate.