Peste 31% din romani sunt obezi. Cele şase tipuri de obezitate de care nu ştiai

La nivel mondial, obezitatea se arata a fi o adevarate epidemie, mai cu seama in tarile dezvoltate si in cele in curs de dezvoltare, inclusiv in Romania.

27 apr. 2015, 05:36
Peste 31% din romani sunt obezi. Cele şase tipuri de obezitate de care nu ştiai

Statisticile Organizatiei Mondiale a Sanatatii arata ca aproximativ 3,4 milioane de decese care sunt inregistrate la nivel international, in fiecare an, sunt cauzate de boli ai caror principali factori de declansare sunt obezitatea sau excesul de kilograme in plus.

La nivel national, peste 31% din romani sunt obezi, iar peste 34% sunt supraponderali, se arata in datele oficiale prezentate la al 40-lea Congres al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice. Insa obezitatea nu este una singura la toata lumea, putand fi clasificata in sase subcategorii, dupa cum arata un un studiu publicat de organizatia britanica „Health Education Yorkshire and the Humber”. Pentru identificarea tipurilor de obezitate, cercetatorii au urmarit evolutia a peste 4.100 de persoane pe o perioada intre 30 si 54 de ani.

Iata care sunt cele mai importante tipuri de obezitate din lume, in functie de oamenii care sufera de ele:

1. Obezii tineri care inca nu au dezvoltat probleme de sanatate asociate cu obezitatea, in majoritatea cazurilor fiind vorba de femei.

2. Persoanele obeze care consuma alcool in mod excesiv, in majoritatea cazurilor barbati.

Citeste continuarea pe Lyla.ro