Peste 360 de noi specii, descoperite în regiunea Marelui Mekong din Asia FOTO

Oamenii de știință au identificat, în ultimii doi ani, în regiunea Marelui Mekong, 367 de noi specii animale și vegetale, care sunt însă amenințate, conform unui raport al Fondului Mondial pentru Natură (WWF), citat joi de AFP.

RomaniaTV.net
06 iun. 2014, 07:06

„În urma acestor descoperiri, Mekongul s-a dovedit a fi una din cele mai bogate regiuni din lume în privința biodiversității”, afirmă Thomas Gray, expert al WWF, referindu-se la această zonă care cuprinde Vietnamul, Cambodgia, Laosul, Thailanda, Birmania și provincia chineză Yunnan, scrie Agerpres.

„Dacă vrem ca aceste noi specii pe cale de dispariție să nu piară și să păstrăm speranța altor descoperiri de animale uimitoare în anii următori, este esențial ca guvernele să investească în conservarea lor și în strategii de creștere sănătoasă„, adaugă el într-un comunicat difuzat joi.

Cea mai mare parte din cele 367 de specii noi identificate în 2012 și 2013 sunt vegetale, dar există și 24 de specii de pești, 21 de amfibieni, 28 de reptile, o pasăre și trei mamifere. Printre animale se numără o veveriță zburătoare gigant, cu blană roșcată și albă, găsită într-o piață din Laos, dar care nu a fost descoperită niciodată în sălbăticie. Cercetătorii au mai descoperit un liliac deosebit, pe insula Cat Ba din Vietnam, o șopârlă curcubeu, un șarpe cu mască gen Zorro, un pește minuscul cu organele genitale plasate în spatele gurii, precum și un păianjen orb.

Regiunea Marelui Mekong se numără printre cele mai amenințate cinci zone de biodiversitate din lume, potrivit WWF.