Peste 4,7 milioane de lei, confiscaţi de la o firmă din Ialomiţa care comercializa motorină

Inspectorii vamali au confiscat, luni, peste 4,7 milioane de lei de la o societate comercială din judeţul Ialomiţa care comercializa motorină ce nu se încadra în standardele naţionale de calitate, iar firma a fost amendată cu 600.000 de lei, transmite Mediafax.

RomaniaTV.net
02 apr. 2012, 08:38
Peste 4,7 milioane de lei, confiscaţi de la o firmă din Ialomiţa care comercializa motorină

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Constanţa, inspectorii vamali ialomiţeni au făcut, luni, la nivel local, o serie de verificări la societăţile care deţin, transportă, produc şi comercializează produse accizate.

Inspectorii vamali au constatat astfel că o societate care distribuie carburanţi în judeţului Ialomiţa a comercializat, conform documentelor prezentate, produse energetice cu denumirea comercială „motorină Euro 5”, dar care nu se încadrează în standardele naţionale de calitate.

Din acest motiv, autoritatea vamală a dispus confiscarea sumei de 4.740.000 de lei, rezultată din vânzarea a peste 700 de tone din acest combustibil. De asemenea, firma respectivă a fost amendată cu 600.000 de lei.