Peste 4.700 de copii din Vaslui, nevaccinaţi împotriva rujeolei. 40 de cazuri de boală

Peste 4.700 de copii din judeţul Vaslui nu au fost vaccinaţi împotriva rujeolei, majoritatea din cauza părinţilor care refuză să meargă la medicul de familie pentru a-i imuniza. Autorităţile au confirmat până acum 40 de cazuri de boală, toate la copii neimunizaţi, existând încă alte şapte suspiciuni.

24 mai 2017, 15:06
Peste 4.700 de copii din Vaslui, nevaccinaţi împotriva rujeolei. 40 de cazuri de boală

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui are în evidenţă 4.755 de copii din judeţ care nu au fost imunizaţi împotriva rujeolei, majoritatea provenind din mediul rural.

Cei mai mulţi copii nu au fost vaccinaţi din cauza refuzului părinţilor de a merge la medicul de familie, susţin autorităţile sanitare, însă există şi cazuri în care nu s-a făcut administrarea la timp pe fondul lipsei vaccinului.

Florian Bodog: România are asigurat stocul de vaccin antirujeolic pentru acest an

„Atât timp cât vaccinul este pe stoc şi părinţii nu ajung la cabinetele medicilor de familie, vina este a lor. Într-adevăr, parţial a fost şi problema lipsei produsului biologic, însă aceasta s-a mai rezolvat. Chiar în această săptămână am început distribuirea a 2.400 de doze de vaccin către medicii de familie, cu prioritate acolo unde nu mai aveau deloc pe stoc”, a declarat, miercuri, pentru News.ro directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada.

De la începutul anului, în judeţul Vaslui au fost confirmate 40 de cazuri de boală, toate la copii nevaccinaţi, o treime din acestea fiind luate în evidenţă în luna mai. Tot în această lună, un bebeluş de cinci luni, neimunizat, a murit la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi.

De asemenea, în ultima săptămână au mai fost internaţi în spital alţi şapte copii cu suspiciune de rujeolă.