Peste 40.000 de locuitori din trei oraşe şi două comune, fără apă potabilă din cauza unor lucrări

Peste 40.000 de locuitori din trei oraşe şi două comune din judeţul Alba rămân, marţi, fără apă potabilă din cauza unor lucrări de relocare a unei conducte aflată pe traseul autostrăzii Sebeş-Turda.

14 mart. 2017, 11:16
Peste 40.000 de locuitori din trei oraşe şi două comune, fără apă potabilă din cauza unor lucrări

Directorul companiei Apa CTTA Alba, Ştefan Bardan, a declarat, marţi, pentru News.ro, că societatea a început în noaptea de luni spre marţi o amplă lucrare de relocare a conductei magistrala DN600, SP Galda-Aiud-Ocna Mures. Bardan a spus că această conductă trebuie mutată deoarece se află pe traseul autostrăzii Sebeş-Turda, fiind necesară întreruperea apei în oraşele Teiuş, Aiud, Ocna Mureş şi în comunele Mirăslău şi Unirea.

Vor fi afectaţi consumatorii bransaţi din această magistrală pe tronsonul cuprins între localităţile: Teius (zona fabricii Baumit) – Aiud – Ocna Mureş. Estimăm durata întreruperii la aproximativ 30 de ore, din cauza lucrărilor deosebit de complexe respectiv: golire magistrală, execuţie racordări, spălare tronson relocat. Localităţilor care dispun de rezervoare, li se va asigura rezerva de apă potabilă, in limita capacităţii de înmagazinare„, a mai spus Ştefan Bardan.

Autostrada A10 Sebeş-Turda are o lungime totală de circa 70 de kilometri şi traversează judeţele Alba şi Cluj. Autostrada este importantă pentru că ar face legătura între alte două autostrăzi – A1 şi A3. Autostrada A10 este împărţită în patru loturi, iar iniţial, toate loturile de au avut ca termen de finalizare anul 2016, însă s-au produs deja întârzieri importante din cauza lipsei unor avize obligatorii pentru construcţie.

Citeşte şi Situaţie inedită în Alba. Câinii sunt introduşi la cheltuielile de întreţinere