Peste 40 de replici ale cutremurului, înregistrate în cursul nopţii în Italia

Peste 40 de replici s-au înregistrat în noaptea de marţi spre miercuri în zona Emilia-Romagna, în nord-estul Italiei, afectată de zece zile de două cutremure violente ce au provocat în total moartea a 22 de persoane, a anunţat Institutul naţional de geofizică şi vulcanologie (INGV).

RomaniaTV.net
30 mai 2012, 06:55
Peste 40 de replici ale cutremurului, înregistrate în cursul nopţii în Italia

Potrivit datelor acestui institut, cea mai puternică dintre cele 41 de replici, având o amplitudine de 3,54, a fost înregistrată la ora 05.15 (06.15 ora României). Epicentrul său a fost localizat în apropierea comunelor din regiunea Modena cele mai afectate de seismul produs marţi dimineaţă: Camposanto, Cavezzo, Medolla, Mirandola şi San Felice sul Panaro, precum şi San Giovanni del Dosso, aproape de Mantova.

Seismul care a afectat zona marţi dimineaţă s-a soldat cu 16 morţi, un dispărut şi 350 de răniţi. La 20 mai, un alt cutremur produs în aceeaşi regiune a provocat moartea a şase persoane.

În total, 14.000 de persoane au rămas fără locuinţe, fie pentru că acestea au fost avariate, fie pentru că se tem să se întoarcă în casele lor.