Peste 40 de unităţi de pe litoral, verificate de ANSVSA. 75 de kg de produse alimentare, retrase

Peste 40 de unităţi de pe litoral au fost verificate, marţi, de inspectorii sanitari veterinari, fiind date amenzi de peste 14.000 de lei. De asemenea, au fost retrase de la comercializare 75 de kilograme de produse alimentare cu neconforme.

11 iul. 2017, 15:41
Peste 40 de unităţi de pe litoral, verificate de ANSVSA. 75 de kg de produse alimentare, retrase

Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017 au verificat 42 de unităţi de producere, prelucrare, depozitare, transport şi comercializare a produselor alimentare aflate în zonele de interes turistic de pe litoral, potrivit unui comunicat al ANSVSA.

„În urma controalelor, inspectorii au constatat neconformităţi cu privire la etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, neîntreţinerea în condiţii de igienă a spaţiilor şi a echipamentelor de lucru, pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate şase sancţiuni contravenţionale în valoare de 14.500 de lei”, se arată în comunicat.

De asemenea, echipele de control au retras de la comercializare 75 de kilograme de produse alimentare neconforme.

Citeşte şi Produsele din Lidl, Kaufland şi Delhaize (Mega Image), analizate de România în scandalul alimentelor cu dublu standard