Peste 400.000 de persoane lucrează în industria videochat-ului în România. Șeful ANAF: „Este un fenomen”

Industria videochat-ului a explodat în ultima perioadă în România. Peste 400.000 de persoane lucrează în industria videochat-ului în România, a spus președintele ANAF, Lucian Heiuș la Digi24, adăugând că sunt peste 5.000 de firme care au acest obiect de activitate la noi în țară.

19 mai 2023, 11:46
Peste 400.000 de persoane lucrează în industria videochat-ului în România. Șeful ANAF: „Este un fenomen”

Peste 5.000 de firme au acest obiect de activitate videochat în România, iar peste 400.000 de persoane activează în acest domeniu.

„Sunt discuții că ar lucra ca persoane fizice peste 400.000 în această industrie, pentru că veniturile sunt mari, însă ce e interesant este că 99% din venituri nu sunt de la cetățeni români, ca să fie foarte clar. Românii care urmăresc aceste platforme sunt într-un număr foarte mic, însă banii sunt făcuți în România și plătiți în România și avem multe acțiuni de contor pe firmele de videochat. Și cu ani în urmă erau. Mulți nu înțelegeau că, de fapt, este o activitate, că ar trebui să aibă angajați, persoanele care prestează acea muncă și cred că e un proces mult mai vechi. Astăzi avem instrumentele necesare pentru a putea monitoriza și acționa asupra acestor industrii”, a declarat președintele ANAF, Lucian Heiuș la Digi24.

Citește și: Lucian Heiuș, șeful ANAF: „Veniturile statului au fost supraestimate / România nu e pregătită pentru impozitarea progresivă”

Șeful ANAF a ținut să precizeze că Fiscul are toate datele și deține informații despre veniturile firmelor de videochat.

„Astăzi, dacă vorbim de veniturile care se obțin de pe platformele de videochat, aflăm orice informație. Există cinci platforme mari, unde orice firmă care funcționează în România pe acest domeniu de activitate are un contract cu ei și de acolo primesc bani. Acești bani intră prin bancă, îi putem urmări. Este un fenomen. Această industrie a videochat-ului a luat o explozie foarte mare în ultima perioadă, în România”, a mai spus președintele ANAF.