Peste 5.000 de participanţi la cross-ul Refresh5 Run, competiţie organizată de Primăria Sectorului 5

Peste 5.000 de participanți, locuitori ai Sectorului 5, au îmbrăcat tricoul de concurs şi au „dat startul" unui stil de viață sănătos la „Refresh5 Run", competiţie organizată sâmbătă de Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache" împreună cu Primăria Sectorului 5.

RomaniaTV.net
18 mai 2019, 15:50

Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache” împreună cu Primăria Sectorului 5, au organizat sâmbătă, 18 mai a.c. „Refresh5 Run”, competiție care aduce în prim plan practicarea activităților fizice și sportive în aer liber, ce contribuie la menținerea unei stări bune de sănătate fizică și mentală, la îmbunătățirea calităților sociale, personale și școlare ale elevilor din Sectorul 5 și promovează un mod benefic de petrecere a timpului liber.
„Refresh5 Run” a adunat, în Piața Constituției peste 5.000 de participanți, locuitori ai Sectorului 5, care au îmbrăcat tricoul de concurs și au „dat startul” unui stil de viață sănătos.

Participanții împărțiți în trei categorii, prima dedicată elevilor din Sectorul 5 cu vârste cuprinse între 6-10 ani, a doua celor cu vârste cuprinse între 10-14 ani și cea de-a treia, Family Run, ce încurajează practicarea sportului în familie, au parcurs o distanță de 3 km pe B-dul Unirii, întorcându-se apoi în la linia de plecare unde au fost așteptați cu diplome și medalii.
De asemenea, a fost organizată o tombolă, fiind puse în joc alte 150 de premii surpriză, câte 50 pentru fiecare grupă de participanți.

Competiţia face parte dintr-un proiect mai amplu, Cupa Refresh 5, ce integrează programe psiho – motorii coordonate de specialiști în domeniu, activități de informare și de expresie sportivă, în scopul stimulării și rafinării canalelor senzoriale și de percepție, pentru îmbunătățirea coordonării motrice și pentru satisfacerea nevoii de mișcare a copiilor și tinerilor din Sectorul 5.