Peste 5.100 de poliţişti, mobilizaţi pentru a asigura desfăşurarea în siguranţă a Evaluării Naţionale

Peste 5.100 de polițiști vor acționa suplimentar pentru desfășurarea în condiții de liniște și siguranță a examenelor de la Evaluarea Națională, informează IGPR.

26 iun. 2016, 09:47
Peste 5.100 de poliţişti, mobilizaţi pentru a asigura desfăşurarea în siguranţă a Evaluării Naţionale

Astfel, pe durata examenelor din Evaluarea Națională 2016, 5.173 de polițiști vor acționa, zilnic, suplimentar față de activitățile dispozitivelor curente. Din totalul efectivelor suplimentare care asigură măsurile de ordine în zona unităților de învățământ, 4.215 polițiști sunt de la structurile de ordine publică, iar 559 sunt polițiști de la rutieră, restul fiind de la alte structuri ale Poliției Române. Polițiștii vor acționa pentru a depista și lua măsurile legale față de persoanele care, prin comportamentul sau activitățile pe care le desfășoară, pot afecta liniștea și siguranța publică. În acest sens, cele 4.118 centre de examinare sunt incluse în itinerariile de patrulare ale polițiștilor„, se arată într-un comunicat emis de IGPR.

De asemenea, polițiștii rutieri vor acționa pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum și a ambuteiajelor.

Efectivele Poliției Române sunt în teren pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și fluidizarea traficului rutier, în zona unităților de învățământ, astfel încât Evaluarea Națională să se desfășoare în condiții de normalitate, se menționează în comunicat.

Absolvenții de gimnaziu susțin, începând de luni, Evaluarea Națională. Conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, luni are loc proba scrisă la Limba și literatura română, marți — cea la Limba și literatura maternă (scris, pentru absolvenții de gimnaziu aparținând minorităților naționale), iar miercuri — proba scrisă la Matematică.

Citeşte şi: Peste 153.000 de absolvenţi de clasa a VIII-a sunt aşteptaţi la Evaluarea Naţională 2016