Peste 5.100 de pompieri cu 2.900 de mijloace tehnice şi mai multe echipaje SMURD vor fi zilnic la datorie de sărbători

Publicat: Sâmbătă, 30 Decembrie 2017 10:19 // Actualizat: Sâmbătă, 30 Decembrie 2017 10:19 // Sursa: romaniatv.net

Peste 5.100 de pompieri cu 2.900 de mijloace tehnice şi mai multe echipaje SMURD vor fi zilnic la datorie în perioada următoare. Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din ţară au eliberat peste 200 de acorduri pentru organizarea jocurilor de artificii.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a luat măsuri suplimentare pentru trecerea dintre ani, astfel că vor fi mobilizaţi zilnic peste 5.100 de pompieri cu 2.900 de mijloace tehnice, efectivele putând fi suplimentate în cazul apariţiei unor situaţii de urgenţă de amploare.

De asemenea, la nivel naţional vor acţiona 254 de echipaje de prim ajutor calificat SMURD, 26 de unităţi de terapie intensivă mobilă, opt ambulanţe de terapie intensivă mobilă specializate în tratament neonatologic şi 42 de autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, precum şi 38 de şenilate.

Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din Bucureşti şi din ţară au emis 205 acorduri pentru organizarea jocurilor de artificii, iar o altă cerere este în curs de soluţionare.

Pompierii le reamintesc cetăţenilor că pot folosi doar materialele pirotehnice din categoria celor admise la comercializare şi care prezintă un pericol redus şi le recomandă să respecte cu stricteţe instrucţiunile de utilizare, să verifice integritatea ambalajului, să evite utilizarea produselor dacă sunt deteriorate, să nu le lase la îndemâna copiilor, să nu le arunce în foc şi să evite reaprinderea lor dacă sunt nefuncţionale sau au rămas cu materia explozivă activă.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
30 dec 14:30
Răspunde | Votează email 0 email
VARVARA FILOFTEIA IUSTINA
ASA ESTE ;NU ASA ::::CU IUBIRE SI PRIETENIE SI OMENIE ADEVARATA: SFANTULUI NICOLAE NU TREBUIE SA-I CEREM DARURI MATERIALE; CI PENTRU SUFLET:
30 dec 12:45
Răspunde | Votează email 0 email
VARVARA FILOFTEIA IUSTINA
CAT DE FRUMOSI AM FI SI CAT NE-AM INCHIDE CU CHEIA CAND FACEM CURATENIE TOT NU AM AVUT BANI SA MERGEM ACASA DE SARBATORI SA NE VEDEM RUDELE: MOISE SI MAGII FARAONULUI SI-AU TRANSFORMAT TOIEGELE IN SERPI CA SA FACA MINUNI SI SA-SI AJUTE POPOARELE;DUPA PORUNCILE ZEILOR:
30 dec 12:32
Răspunde | Votează email 0 email
LEBARESCU RICA
PANA O SA AIBA TINERII UN VIITOR LA FEL CA CEI CARE AU DEJA PENSIE SA NU DEA DE MUNCA PREA MULT LA PENSIONARI SI TINERII SA STEA SA SE UITE; CA NU POT SA -SI CASTIGE EXPERIENTA ASA DECAT CU EXPERIENTA PROFESIONALA DUPA EXAMENELE MUNCITE SI TRECUTE:
1
EUR
4.8747
RON
29 Oct
noapte 10 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H