Peste 50.000 de conturi create în aplicaţia de constatări amiabile de pe telefon „Amiabila”, la două săptămâni de la lansare

Numărul de conturi create pe aplicaţia „Amiabila”, o alternativă modernă la formularul de constatare amiabilă tipărit, a depăşit cifra de 50.000 la doar două săptămâni de la lansare, a transmis într-un comunicat Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR).

04 nov. 2022, 21:02
Peste 50.000 de conturi create în aplicaţia de constatări amiabile de pe telefon „Amiabila”, la două săptămâni de la lansare

Potrivit organizaţiei, începând cu 15 octombrie 2022, facilităţile noii soluţii digitale, dezvoltate de BAAR împreună cu asigurătorii RCA, au fost utilizate în practică de 837 de ori, ceea ce înseamnă că 1.674 de conducători auto implicaţi în accidente de vehicule au ales să completeze formularul electronic „Constatare amiabilă de accident” prin intermediul aplicaţiei „Amiabila”.

„În acest mod aceştia s-au conformat mai uşor obligaţiilor legale incidente, inclusiv în ceea ce priveşte informarea automată a companiilor de asigurări la care aveau încheiată poliţa RCA despre producerea accidentului. În 12% dintre aceste cazuri, ambii conducători auto implicaţi deţineau cont „AMIABILA”, şi doar unul dintre conducători în celelalte cazuri. Deşi „Constatarea amiabilă de accident” în format electronic se poate încheia şi prin intermediul unui singur telefon, pentru uşurinţa completării formularului, BAAR recomandă instalarea aplicaţiei „AMIABILA” de către ambii conducători auto. Astfel, datele necesare ale unuia dintre participanţi, vor putea fi transferate automat în telefonul celeilalte persoane, printr-o simplă scanare a unui cod QR generat de aplicaţie”, se menţionează în comunicatul citat de Agerpres.

Citeşte şi: Primăria Capitalei: A fost aprobată montarea unui semafor provizoriu pe Șoseaua Antiaeriană. Locuitorii din zonă au protestat seară de seară după moartea unui adolescent accidentat pe trecerea de pietoni

Aplicaţia „Amiabila” permite încheierea formularului „Constatare amiabilă de accident” şi în format electronic şi poate fi descărcată de către utilizatori, în mod gratuit, din magazinele „App Store” şi „Google Play”.

Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România este o asociaţie profesională independentă şi autonomă care are ca membri toate societăţile de asigurare autorizate să practice, pe teritoriul României, asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi de tramvaie (RCA).

Citeşte şi: EXCLUSIV Marius Budăi: „Pensiile vor creşte cel puţin cu 10%. Alocaţiile, vom vedea! Eu nu cred într-o familie care se susţine doar cu alocaţia copiilor”