Peste 50 de activişti de mediu protestează în Parcul Izvor împotriva exploatării gazelor de şist

Peste 50 de activişti de mediu din toată ţara protestează sâmbătă în Parcul Izvor din Capitală, împotriva exploatării gazelor de şist, acţiunea fiind organizată de Asociaţia 'Institutul Verde' - o organizaţie care îşi propune să apere şi să promoveze valorile şi principiile ecologiei.

RomaniaTV.net
22 sept. 2012, 12:08
Peste 50 de activişti de mediu protestează în Parcul Izvor împotriva exploatării gazelor de şist

Înconjuraţi de bannere pe care se poate citi „Ei fac bani, noi facem cancer”, „Dormi române, dormi în pace/Ca Chevron tace şi face” sau „No fracking”, activiştii de mediu au decis să protesteze în linişte, fără scandări, obiectivul principal fiind acela de conştientizare a populaţiei cu privire la riscurile reprezentate de exploatarea gazelor de şist, informează Agerpres.

„Protestăm atât împotriva utilizării fracturării hidraulice în România, cât şi pentru a fi solidari cu mişcările similare desfăşurate pe 22 septembrie în întreaga lume, cu prilejul marcării Zilei Mondiale de Acţiune Împotriva Fracturării Hidraulice a Gazelor de Şist. Nu vrem ape poluate, soluri compromise, aer nesănătos. Este dovedit că per ansamblu acest gen de exploatare pune în pericol sănătatea oamenilor, calitatea mediului, ameninţă biodiversitatea şi contribuie semnificativ la schimbările climatice. Exemplul oferit de celelalte ţări europene, cum ar fi Franţa – care a interzis fracturarea hidraulică, sau Bulgaria, Cehia sau Olanda – unde există moratorii de suspendare a oricărei activităţi, ne face să credem că şi în România se va renunţa la intenţia de exploatare a gazelor de şist”, a declarat Ciprian Ciocan, purtător de cuvânt ‘Institutul Verde’.

Acesta a precizat că asociaţia pe care o reprezintă va continua să lupte până când va reuşi să introducă, în Parlamentul României, un moratoriu împotriva exploatării gazelor de şist.