Peste 50 de cadre medicale infectate cu CORONAVIRUS la Spitalul Judeţean Suceava. 25 au fost confirmaţi azi

Alte 25 de cadre medicale de la Spitalul Județean ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava au ieşit pozitiv cu virusul COVID-19. În acest fel, bilanțul ajunge la 52 de cadre medicale. În acelaşi spital, doi pacienţi infectaţi cu coronavirus au murit, potrivit unui comunicat la Grupului de Comunicarea Strategică. Spitalul va fi închis şi dezinfectat.

RomaniaTV.net
23 mart. 2020, 12:49
Peste 50 de cadre medicale infectate cu CORONAVIRUS la Spitalul Judeţean Suceava. 25 au fost confirmaţi azi

Dintre noile cazuri confirmate cele mai multe sunt de la Secția de Cardiologie, mai exact 7 persoane, apoi urmează Medicina Internă cu 5 cazuri, în timp ce la Boli Infecțioase și Gastro sunt câte 3 cazuri de îmbolnăvire. Celelalte cadre medicale diagnosticate cu COVID-19 sunt de la Dializă, Neorologie, ORL, UPU și ATI, potrivit monitorulsv.ro.

În afara acestor cadre medicale pentru care a fost confirmată infectarea cu noul coronavirus mai sunt și alți medici și asistenți medicali în autoizolare după ce au venit în contact cu colegi sau alți pacienți bolnavi.

Citeşte şi: Al cincilea deces al unui pacient cu coronavirus în România: Un bărbat de 71 de ani din Suceava

Conducerea Spitalului de Urgenta din Suceava a anunţat că „de la apariția primelor cazuri de COVID-19 în România, spitalul nostru a făcut toate eforturile și a luat toate măsurile care au fost posibile pentru pregătirea unității medicale față de cazurile de infectare cu noul coronavirus: intervenții de ordin investițional în secțiile de Boli Infecțioase și Pneumologie, pregătirea spațiului pentru linia de analiză a probelor, achiziția echipamentelor și a materialelor necesare secțiilor pentru a fi protejate în fața virusului, în condițiile de dificultăți majore create de furnizorii care se aprovizionau din China”.

„Din păcate, ne-am confruntat atât cu cazuri nedeclarate în privința istoricului de călătorie sau a contactelor cu persoane venite din zone de risc, cât și cu o criză mondială în ceea ce privește echipamentele de protecție, situație care nu este specifică Spitalului Județean Suceava, ci tuturor spitalelor din lume, la această oră. Nu a fost neglijență din partea noastră, am făcut tot ce am putut și am achiziționat toate materialele de protecție pe care le-am găsit pe piață. Unii dintre furnizori nu au mai răspuns, alții au reziliat contractele deoarece nu mai aveau de unde să se aprovizioneze. Am căutat permanent soluții, în condiții de resurse limitate. Este un război global cu noul coronavirus și în această luptă efortul trebuie să fie comun. Nici cetățeanul, nici spitalul nu poate să lupte singur. Vom reuși doar împreună. În contextul situației generate de pandemia de coronavirus – COVID – 19, principala noastră preocupare rămâne grija pentru pacienți și personalul medical. Ne dorim ca toți pacienții să fie în siguranță și să beneficieze de cele mai bune condiții de diagnostic și tratament”, se arată în comunicatul semnat de Comitetul Director al spitalului.


loading...