Peste 50 de persoane cercetate în ultima săptămână pentru infracţiuni economice

Poliţiştii au descoperit în ultima săptămână peste 70 de infracţiuni economice, pentru care sunt cercetate 56 de persoane, nouă dintre acestea fiind reţinute sau arestate preventiv, informează, duminică, Poliţia Română.

RomaniaTV.net
12 mai 2013, 14:04
Peste 50 de persoane cercetate în ultima săptămână pentru infracţiuni economice

Dintre cele 73 de infracţiuni depistate de poliţiştii de la investigarea fraudelor în ultima săptămână, cele mai multe au fost de evaziune fiscală (30), înşelăciune (şapte), fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals (câte cinci), se arată întru-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Poliţiştii au mai descoperit în urma controalelor fapte de delapidare, abuz şi neglijenţă în serviciu.

„Acţiunile desfăşurate pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii economico-financiare s-au soldat cu descoperirea altor 7 fapte de înşelăciune, 5 de fals în înscrisuri sub semnătură privată, tot atâtea de uz de fals, precum şi la Legea nr.86/2006 privind Codul vamal, 4 de abuz în serviciu, 4 la Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, respectiv 4 la Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice, 2 de delapidare şi una de neglijenţă în serviciu”, a precizat sursa citată.