Peste 50 de persoane, salvate de către poliţiştii de frontieră români de pe o ambarcaţiune care risca să se scufunde în Marea Egee

Peste 50 de persoane, printre care şi 19 copii, aflate pe o ambarcaţiune care risca să se scufunde în Marea Egee au fost salvate de către poliţiştii de frontieră români aflaţi în misiune Frontex. Persoanele salvate au fost transportate în siguranţă până în Portul Chios, unde autorităţile elene au desfăşurat procedurile de identificare, înregistrare, amprentare şi asistenţă medicală.

RomaniaTV.net
12 sept. 2017, 09:20
Peste 50 de persoane, salvate de către poliţiştii de frontieră români de pe o ambarcaţiune care risca să se scufunde în Marea Egee

Potrivit Poliţiei de Frontieră, sâmbătă, în jurul orei 23.30, echipajul unei nave, aflat în misiune de supraveghere a frontierelor maritime externe ale Uniunii Europene, în cadrul Operaţiunii Comune „Poseidon Sea 2017”, coordonată de Agenţia Frontex, a observat, pe timpul unei misiuni de patrulare desfăşurate în Marea Egee, o ambarcaţiune gonflabilă, supraîncărcată cu persoane, care se îndrepta către apele teritoriale ale Greciei, şi care risca să se scufunde.

 Poliţiştii au preluat pe nava Gărzii de Coastă cele 54 de persoane – 19 bărbaţi, 16 femei şi 19 copii, cetăţeni din Siria, Irak şi Afganistan – , care au primit asistenţă, hrană şi apă. Câteva ore mai târziu, acestea au fost debarcate în Portul Chios şi predate autorităţilor elene, pentru asistenţă medicală, identificare, înregistrare şi amprentare.

De la începutul anului, poliţiştii de frontieră români de pe navele Gărzii de Coastă au salvat, individual şi în cooperare de echipajele celorlalte nave aparţinând statelor membre ale U.E., detaşate de Agenţia Frontex în Grecia, în cadrul Operaţiunii Comune „POSEIDON SEA 2017”, peste  950 persoane care se aflau în pericol, la bordul unor ambarcaţiuni de mici dimensiuni, în apele teritoriale elene.