Peste 500 de angajaţi Oltchim intră de luni în şomaj tehnic

Combinatul Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT) va trimite în şomaj tehnic un număr de 506 de angajaţi, în perioada 27 august - 30 septembrie, din cauza lipsei capitalului de lucru necesar repornirii activităţii de petrochimie de la Piteşti.

RomaniaTV.net
23 aug. 2012, 16:03
Peste 500 de angajaţi Oltchim intră de luni în şomaj tehnic

„Ca urmare a lipsei capitalului de lucru necesar repornirii activităţii de petrochimie de la Piteşti, Consiliul de Administraţie în şedinţa din data de 22 august a decis (…) să suspende contractele individuale de muncă (trimiterea în şomaj tehnic) pentru perioada 27 august – 30 septembrie 2012 pentru 506 salariaţi ce-şi desfăşoară activitatea în cadrul Diviziei Petrochimice din comuna Bradu, judeţul Argeş”, se arată într-un raport al companiei, remis Bursei.

În această perioadă, salariaţii vor beneficia de o indemnizaţie de 80% din salariul de bază. Numărul de salariaţi ai companiei a scăzut uşor în primele şase luni, de la 3.468 la 3.348.

Administratorii au mai decis întreruperea activităţii de platforma chimică Râmnicu-Vâlcea în intervalul menţionat anterior, pentru realizarea lucrărilor de revizie tehnică programată pentru acest an.