Cele mai importante rezultate ale proiectului sunt reprezentate de numărul mare al femeilor devaforizate care au fost calificate în diverse meserii cerute pe piața muncii, precum cosmetician, agent de turism, patiser, ospătar etc.
Astfel, peste 500 de femei au obținut, în urma unor cursuri gratuite, certificate de calificare recunoscute la nivel național, iar 50 dintre acestea vor demara afaceri independente, pe baza informațiilor acumulate și a sprijinului financiar acordat în cadrul proiectului.
În egală măsură, cei trei parteneri au contribuit, prin intermediul unor seminarii specializate, la creșterea conștientizării principiilor egalității de șanse și de gen în cadrul societății civile, mass-media și instituțiilor publice.
Experții implicați în proiect au realizat mai multe cercetări sociologice vizând universul percepțiilor stereotipe și discriminatorii față de populația de sex feminin, dar și o analiză comparată pentru punerea în context european a măsurătorilor privind problematica de gen în raport cu piața muncii. Toate acestea au luat forma unor rapoarte și ghiduri care au fost publicate în format electronic pe site-ul proiectului: www.proiectfapm.wordpress.com.