Peste 500 de imigranţi, salvaţi din Marea Mediterană în timp ce încercau să ajungă în Italia

Peste 500 de imigranţi au fost salvaţi sâmbătă din bărci supraaglomerate ale traficanţilor în apropiere de regiunea de coastă a Libiei, cu ieşire la Marea Mediterană, de autorităţi italiene şi irlandeze, relatează Associated Press.

28 mai 2016, 15:18
Peste 500 de imigranţi, salvaţi din Marea Mediterană în timp ce încercau să ajungă în Italia

La operaţiunile de sâmbătă de pe Marea Mediterană pentru combaterea traficanţilor de persoane, s-a alăturat şi Irlanda care a trimis luna trecută o navă militară în acest scop.

Vasul Le Roisin, trimis de armata irlandeză pentru a participa la operaţiunile de căutare şi salvare a celor care traversează ilegal Marea Mediterană, a salvat 123 de imigranţi, dintr-o barcă gonflabilă de 12 metri lungime, fiind recuperat şi corpul unui bărbat.

Alţi 101 imigranţi au fost salvaţi dintr-o barcă gonflabilă de un vas al Marinei italiene, iar paza de coastă italiană a anunţat că a recuperat încă 322 de imigranţi dintr-o barcă plutind în larg.

În condiţiile în care nu se mai găsesc locuri în adăposturile pentru imigranţi, un vas al Marinei italiene (Vega) s-a îndreptat spre Reggio Calabria, un port din sudul Italiei, transportând 135 de supravieţuitori şi corpurile a 45 de persoane, recuperate în cursul unor operaţiuni de vineri, când ar fi fost salvaţi 2.000 de imigranţi în total.