Peste 500 de oameni uciși în bombardamentele asupra unui spital din Gaza. Hamas acuză Israelul de atac, israelienii dau vina pe Jihadul Islamic

Sute de oameni nevinovați și-au pierdut viața în urma unui atac israelian asupra unui spital din Gaza. Printre victime sunt și palestinieni răniți care erau în căutarea de adăpost.

18 oct. 2023, 08:28
Peste 500 de oameni uciși în bombardamentele asupra unui spital din Gaza. Hamas acuză Israelul de atac, israelienii dau vina pe Jihadul Islamic

Într-un clip video ajuns viral pe internet se vede cum flăcările cuprind holurile spitalului al-Ahli. Ministerul Sănătății din Gaza a transmis că în total sunt 500 de morți. Sute de persoane din Gaza s-au adăpostit de bombardamente în spitale, după ce Israelul a cerut locuitorilor din oraș și zonele din apropiere să se evacueze în sudul Fâșiei Gaza.

În urma acestui atac, sute de palestinieni au ieşit în stradă revoltaţi. Sunt proteste în mai multe țări musulmane.

Citește și „Tata, trag în noi! Ne ucid! Tata, te iubesc!”. Ultimul mesaj disperat transmis de Mia tatălui ei, înainte să fie răpită de Hamas

Potrivit serviciilor secrete din Israel, racheta trasă asupra spitalului al-Ahli din Gaza ar fi fost din partea Jihadului Islamic Palestinian.

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a decretat marţi trei zile de doliu în teritoriile palestiniene, după atacul asupra spitalului din Gaza, potrivit autorităţilor locale.

Hamas acuză Israelul de atac, israelienii dau vina pe Jihadul Islamic pentru atacul din Gaza

Israelul nu a revendicat atacul, iar organizația Hamas acuză Israelul de bombardarea spitalului, și cheamă palestinienii la mobilizare generală.

„În urma unei analize efectuate de sistemele operaționale ale IDF, un baraj de rachete a fost lansat spre Israel, care a trecut prin vecinătatea spitalului, când a fost lovit. Potrivit serviciilor de informații, din mai multe surse pe care le avem, organizația teroristă Jihad Islamic este responsabilă pentru lansarea eșuată a rachetei care a lovit spitalul”, a anunțat premierul Benjamin Hetanyahu, pe platforma socială X.

Citește și Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu Netanyahu din Israel: „Premierul ne consideră fraţi, mi s-a adresat cu „brother Marcel”

Hamas:

„Un apel urgent de mobilizare și ieșire în străzile și piețele din întreaga lume în respingerea masacrului spitalului Al-Ahli și a genocidului la care este expus poporul nostru în Fâșia Gaza.

În fața masacrului brutal desfășurat de armata fascistă de ocupație în Spitalul Arab Al-Ahly (Al-Ma’amdani), care s-a soldat cu viețile a peste 500 de martiri și a sute de răniți, noi, cei din mișcarea Hamas, facem apel la palestinianul nostru. oamenii din Cisiordania și interiorul palestinian ocupat în 1948, și în lagăre și diaspora, și națiunea noastră arabă și islamică, liberă Lumea cere o mobilizare generală și să iasă în piețele și piețele din toate regiunile și țările, începând din această seară, permanent și continuu, până când această agresiune și seria de masacre brutale și genocid comise de ocupația sionistă și armata sa fascistă împotriva poporului nostru palestinian răbdător staționat în Fâșia Gaza se opresc”, a transmis mișcarea de rezistență islamică – Hamas.

Regele Iordaniei a denumit explozia la spital din Gaza „masacrul” și „crimă de război”, potrivit Sky News.

Iran, Irak și Liban, alături de alte țări arabe și musulmane, vor să declare ziua de mâine zi de doliu.

Ministerul Afacerilor Externe al Arabiei Saudite a numit atacul asupra spitalului din Gaza un „crimă revoltătoare” comisă de Israel.