Peste 50% dintre angajaţii români sunt nemulţumiţi de salariu

Nemulţumirile angajaţilor au crescut ca efect al crizei economice, iar peste jumătate dintre salariaţi sunt nemulţumit de salariu şi consideră că acesta nu reflectă munca depusă, potrivit unui studiu BNS, citat de Mediafax.
Romania TV
30 ian. 2012, 15:39
Peste 50% dintre angajaţii români sunt nemulţumiţi de salariu

Angajaţii nemulţumiţi de salarii sunt în principal bărbaţi (cu 50% mai mulţi decât femeile), lucrează în mediul privat (cu 52% mai mulţi decât în sectorul public) şi au mai avut cel puţin un loc de muncă anterior (cu 28% mai mulţi angajaţi cu experienţă decât cei aflaţi la primul loc de muncă).

Printre factorii semnificativi se numără neimplicarea în procesului de luare a deciziilor, nerecompensarea fidelităţii la locul de muncă, factorii de risc fizic, în special presiunea unor termene scurte, şi lucrul în schimburi.

Astfel, potrivit studiului, 55% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi de salariu şi consideră că acesta nu reflectă munca depusă, faţă de 48% în 2010.

De asemenea studiul arată că s-au redus activitatea de formare profesională, frecvenţa de team building-uri şi traing-uri. De exemplu, în sondajul din 2011 faţă de 2010 procentul celor care declarată că activitatea de team building este practicată în compania care lucrează a scăzut de la 43,8 la 35,3.

De formarea la locul de muncă beneficiază în special bărbaţi (60,1%) din grupa de vârstă 35-44 de ani (38,2%), care au studii medii (75,5%) şi lucrează în industrie în mediul privat.

Relaţiile la locul de muncă au devenit mai formale atât între şefi şi angajaţi, cât şi între salariaţi, predominând sentimentul de concurenţă, nu de cooperare.

Ponderea relaţiilor amicale între şefi şi angajaţi s-a redus de la 23% în 2010 la 17% în 2011, iar între angajaţi a scăzut de la 71% în 2010 la 64% în 2011.

Potrivit studiului, angajaţii se autoevaluează mai slab decât în 2010, ceea ce denotă lipsă de încredere sau de motivaţie, putând fi însă şi consecinţa mediului economic advers. Astfel, 45% dintre angajaţi consideră că activitatea lor s-a îmbunătăţit în ultimul an, faţă de 54% în 2010. Totodată 44% dintre salariaţi consideră că activitatea lor s-a îmbunătăţit în ultimii cinci ani, faţă de 54% în 2010.

Spynews
Artistul din top 10 YouTube România care renunță la muzică în plină glorie. Ce motive are să nu mai pună mâna pe microfon
Bzi.ro
Oana Roman, la plajă, într-o rochie scurtă! Cum a putut să se afișeze la 48 de ani!
Fanatik.ro
Stațiunea pe care bunicii și părinții noștri o adorau pe vremuri începe să renască din cenușă. Promenada Împărătesei Sissi își va recăpăta strălucirea de altă dată=
Capital.ro
Se plătesc câte 300 de lei. Banii intră imediat pe cardul bancar. Mai ai timp până pe 31 august
Playtech.ro
Lavinia Pîrva, decolteu irezistibil. Soția lui Ștefan Bănică Jr. a încins imaginația fanilor
DailyBusiness
Șoferii trebuie să știe! Medicamentele pentru această boală comună îi pot lăsa fără permisul de conducere
Adevarul
„Vama Veche” a nordului una dintre cele mai ieftine variante la litoralul românesc. Este un paradis acvifaunistic
Spynews
Ema Oprișan de la Insula Iubirii închide gurile celor care îl critică pe soțul ei, Răzvan Kovacs! Ce relație are bărbatul cu fiul ei: „Îl iubește necondiționat”
Spynews
Cine sunt câștigătorii de la Mireasa, sezonul 9. Au primit marele premiu în valoare de 40.000 de euro
Evz.ro
TikTok ne spionează
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Lili Sandu, fosta iubită a lui Bogdan Stelea, e strălucitoare la 45 de ani, într-un costum de baie alb și transparent!
wowbiz.ro
Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”
Cancan.ro
Nu e banc! Cât costă, acum, un spray cu piper împotriva urșilor după tragedia din Jepii Mici 😲
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a scăpat imaginile pe net
kanald.ro
De la 1 ianuarie 2026 intră în vigoare Ro-Proprietatea: Ministrul Finanțelor ”Prin sistemul informatic vor fi furnizate valorile de piață ale proprietăților.”
Capital.ro
Toți românii care au cont la bancă vor fi anunțați. Băncile din România sunt obligate
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ce mai face femeia care i-a băgat în depresie pe Marius Niculae și Adrian Mititelu jr.
stirilekanald.ro
A uitat că e în timpul programului și a mers la întâlnire! Un jandarm a fost prins în timp ce se săruta cu o minoră, chiar de fostul iubit al acesteia
substantial.ro
Recomandări pentru pacienții cu afecțiuni respiratorii în perioada de caniculă
MediaFlux
ATENȚIE dacă luați aceste MEDICAMENTE și vă urcați la VOLAN. Șanse mari să nu treceți Drug Test-ul