Peste 550 de unităţi de sânge au fost colectate într-o campanie derulată de studenţii medicinişti

Un număr de 558 de unități de sânge au fost colectate în cadrul unei campanii naționale derulate în perioada 7 - 11 noiembrie de către Societatea Studenților în Medicină din București (SSMB), în parteneriat cu Institutul Național de Hematologie Transfuzională București (INHT).

14 nov. 2016, 13:00
Peste 550 de unităţi de sânge au fost colectate într-o campanie derulată de studenţii medicinişti

„Cu ajutorul a peste 120 de voluntari, studenți ai Facultății de Medicină a UMF ‘Carol Davila’ București, s-a reușit colectarea a 558 de unități de sânge, ce vor fi utilizate ulterior în aproape 150 de intervenții medicale”, se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor campaniei „Donează sânge! Fii erou!”.

Printre donatori s-au numărat studenți ai UMF, dar și ai Universității Politehnica București. Din cei aproximativ 700 de potențiali donatori, doar 558 au primit permisiunea din partea medicilor să doneze sânge, a precizat sursa citată.

Potrivit statisticilor, în România doar 1,7% din populație donează sânge, în contextul în care, în fiecare zi, la nivel național este nevoie de minimum 1.000 litri de sânge, iar 450 ml de sânge (o unitate) donat ar putea salva trei vieți.

Începând din 2008, campania „Donează sânge! Fii erou!” se organizează bianual la nivel național de către asociațiile studenților la medicină.

Campania de sensibilizare cu privire la donarea de sânge se desfășoară în acest an în toate centrele membre ale Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR): București, Cluj-Napoca, Iași, Brașov, Sibiu, Timișoara, Oradea, Târgu-Mureș și Craiova.

Citeşte şi Peste 350 de studenţi au donat sânge la Universitatea Politehnică din Bucureşti