Peste 60.000 de jucării contrafăcute, confiscate în Portul Constanţa

Peste 60.000 de jucării contrafăcute, în valoare de aproape două milioane de lei, au fost confiscate de poliţiştii de frontieră şi vameşii din Portul Constanţa Sud - Agigea.

13 dec. 2013, 09:12
Peste 60.000 de jucării contrafăcute, confiscate în Portul Constanţa

Potrivit reprezentanţilor Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au verificat săptămâna aceasta, la rampa din Portul Constanţa Sud – Agigea, cinci containere sosite din China pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti şi Ilfov, scrie Mediafax.

În urma controlului au fost descoperite peste 60.000 de jucării susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 1.969.200 lei dacă ar fi originale.

Marfa care purta însemnele distinctive ale unor firme cunoscute a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră le-au întocmit administratorilor societăţilor comerciale dosare penale pentru punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Citeşte şi Jucării şi accesorii pentru telefoane contrafăcute, de aproape un milion lei, confiscate