Peste 700 de abonaţi ai CET Brăila, debranşaţi forţat de la sistemul public de termoficare

Peste 700 de abonaţi ai CET Brăila vor fi debranşaţi forţat, în această vară, de la sistemul public de termoficare. Operatorul a luat această decizie din motive de eficienţă economică, pentru a-şi controla şi reduce pierderile.

12 iul. 2013, 09:24
Peste 700 de abonaţi ai CET Brăila, debranşaţi forţat de la sistemul public de termoficare

Potrivit hotărârii de Consiliu Local Municipal, ar urma să fie închise 33 de puncte termice, la care sunt arondate 697 de apartamente, plus şase centrale termice, cu un număr de 31 apartamente, în total 728 de apartamente. Pentru familiile care vor fi debranşate, municipalitatea va lua în discuţie acordarea unei forme de sprijin financiar pentru achiziţia unei centrale de apartament, scrie Agerpres.

Odată cu cele 700 de apartamente, CET renunţă şi la marii abonaţi instituţii publice, precum Prefectură, Finanţele Publice locale, Arhivele Naţionale, unităţi militare, inclusiv unităţi de învăţământ.

În toamna trecută, operatorul CET SA Brăila a decis că nu mai poate furniza în condiţii de eficienţă energie termică pentru consumatorii din cartierele Vidin şi Progresul, alături de alte câteva zone mai mici din oraş.

Astfel, au fost debranşate forţat 200 de apartamente, pentru care s-a acordat un sprijin direct de 1.800 lei pentru o centrală murală şi 800 de lei pentru cumpărarea unui convector.

Citeşte şi Protest după modelul Oltchim, la CET Brăila. Şase persoane au intrat în GREVA FOAMEI