Peste 700 de kilograme de articole pirotehnice, confiscate de poliţişti într-o săptămână

Peste 700 de kilograme de articole pirotehnice, în valoare de peste 35.000 de lei, au fost confiscate de poliţişti într-o săptămână, în cadrul acţiunii ”Foc de Artificii”.

RomaniaTV.net
17 dec. 2016, 09:29
Peste 700 de kilograme de articole pirotehnice, confiscate de poliţişti într-o săptămână

Săptămâna aceasta, poliţiştii au constatat aproape 80 de infracţiuni, au aplicat 12 sancţiuni contravenţionale, au confiscat 742 kg. de articole pirotehnice, în valoare de 35.390 de lei şi au retras 2 autorizaţii, anunţă Poliţia Română.

Poliţia Română, prin Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase – I.G.P.R., acţionează la nivel naţional, în perioada 15 noiembrie 2016 – 4 ianuarie 2017, pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice.

Acţiunea „Foc de Artificii” vizează verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice şi are ca scop prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei din domeniu.

Astfel, în perioada 9 – 15 decembrie, poliţiştii au efectuat 435 de acţiuni şi controale în complexe, pieţe şi alte obiective şi au verificat activitatea a 123 de persoane fizice şi juridice autorizate să deruleze operaţiuni cu articole pirotehnice.

Au fost constatate 79 de infracţiuni şi au fost depistate 66 de persoane fizice şi juridice neautorizate, faţă de 82 de persoane fiind efectuate cercetări în cauze penale.

De asemenea, au fost date amenzi în valoare de 21.500 de lei.

O atenţie deosebită a fost acordată deţinerii şi mânuirii de articole pirotehnice de către copii şi tineri. Pentru prevenirea evenimentelor negative în care aceştia ar putea fi implicaţi, poliţiştii au desfăşurat 386 de activităţi de informare în şcolile din ţară, mai precizează Poliţia Română.

Citeşte şi Sute de kilograme de materiale pirotehnice, descoperite de poliţişti într-o locuinţă din Prahova