Peste 78% dintre români cred că starea sistemului de Educaţie este rea şi foarte rea

Starea sistemului de Educație este considerată drept rea de 57% dintre participanții la Barometrul de opinie publică al Academiei Române și foarte rea de 21,3% dintre respondenți. În altă ordine de idei, 16% cred că situația Educației este bună și 2,2% foarte bună. Percepția despre sistemul de Educație este asemănătoare cu cea despre starea economiei românești, potrivit datelor citate.

16 mai 2019, 11:44
Peste 78% dintre români cred că starea sistemului de Educaţie este rea şi foarte rea

Despre starea sistemului educaționl 78,3% spun că este rea și foarte rea, în percepția lor, iar 19,9% cred că este bună și foarte bună, scrie edupedu.ro. 2,8% nu au răspuns. În privința situației economice a României, procentele sunt apropiate: 19,3% susțin că ar fi bună și foarte bună, în timp ce restul de 76% au spus că e rea sau foarte rea.

Citeşte şi Un nou caz de meningită în România. O fată de 16 ani din Piteşti este în stare gravă

Sondajul de opinie la nivel național Barometrul de opinie publică al Academiei Române a fost realizat de INSCOP Research, la comanda Laboratorului de Analiză a Războiului Informațional și Comunicare Strategică (LARICS). Datele sondajului de opinie au fost culese în perioada 12 aprilie – 3 mai 2019. Volumul eșantionului a fost de 1050 persoane și este reprezentativ pentru populația României, neinstituționalizată, cu vârsta de 18 ani și peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%, la un grad de încredere de 95%. Tipul eșantionului: multi-stratificat, probabilistic. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenţilor. Chestionarele au fost aplicate în toate județele României și în sectoarele Municipiului București. Eșantionul a fost validat pe baza datelor oficiale ale Institutului Național de Statistică.