Peste 80 de hoţi şi tâlhari care acţionau la metrou şi în vehiculele RATB, prinşi din 1 aprilie

Un număr de 83 de hoţi şi tâlhari care acţionau în mijloacele de trasport în comun din Bucureşti au fost prinşi din 1 aprilie până în 15 noiembrie, 22 dintre ei săvârşind faptele la metrou, au declarat oficiali din Poliţia Capitalei.

RomaniaTV.net
25 nov. 2013, 13:00
Peste 80 de hoţi şi tâlhari care acţionau la metrou şi în vehiculele RATB, prinşi din 1 aprilie

Din totalul celor prinşi, 29 au săvârşit tâlhării, iar 54, furturi, au mai precizat sursele citate. Potrivit aceloraşi surse, de la data în care a început să funcţioneze Brigada de Poliţie de Transport Public, respectiv 1 aprilie, şi până la mijlocul lunii noiembrie, au fost înregistrate, în medie, 90 de infracţiuni în fiecare lună.

„Este de precizat faptul că, din datele statistice existente la nivelul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, comparativ cu perioada similară a anului 2012, în acest an se constată o scădere cu aproximativ 40% a infracţiunilor de furt şi cu 25% a infracţiunilor de tâlhărie„, mai arată Poliţia Capitalei.

De asemenea, menţionează sursa citată, la nivelul RATB, în primele nouă luni ale acestui an, se înregistrează o scădere cu 23% a prejudiciului cauzat mijloacelor de transport în comun, în urma distrugerilor făcute de călători.