Peste jumătate dintre elevii de la Bolintineanu ar fi dat ŞPAGĂ la BAC. Vezi cine spune asta VIDEO

Scandalul tentativei de fraudă de la examenul de bacalaureat 2013 este departe de final. Vineri, unul dintre elevii care urmează să fie audiaţi de procurori în acest caz a declarat că peste 50% dintre candidaţi au dat mită pentru a avea viaţă mai uşoară la examene.

RomaniaTV.net
05 iul. 2013, 12:45
Peste jumătate dintre elevii de la Bolintineanu ar fi dat ŞPAGĂ la BAC. Vezi cine spune asta VIDEO

Un absolvent al Liceului Teoretic „Dimitrie Bolintineanu” din Capitală a declarat, vineri, că, după părerea sa, „peste 50%” dintre candidaţii la bacalaureat din acest an au dat bani înainte de examen pentru a avea viaţă mai uşoară.

„Trebuia să ne bage în autocar şi să plecăm să ne audieze. După părerea mea peste 50% au dat bani. S-au dat 100 de lei pentru comisie, înţeleg, şi 30 de lei pentru supraveghetori, aşa am auzit. Eu nu am dat. De ce să dau, dacă am învăţat? După părerea mea peste 50% au dat. Am auzit că unii ar fi refuzat şpaga. Bine, banii se dau în şerveţele sau pachete de ţigări, dar au fost refuzaţi de unii. Ori se iau fără să ştie nimeni nimic, ori nu se iau şi atât”, a spus elevul, la ieşirea din liceu.

Elevii care au susţinut, vineri, ultima probă a bacalaureatului la Liceul Dimitrie Bolintineanu din Capitală au fost reţinuţi în clase de poliţişti după examen. Ei au fost legitimaţi şi urmau să fie duşi la poliţie cu un autocar pentru a fi audiaţi în legătură cu mita de la bac. La porţile liceului s-au adunat zeci de părinţi, între câţiva dintre aceştia şi poliţiştii veniţi să-i ia pe elevi la audieri iscându-se un scandal. Mai mulţi părinţi chiar s-au îmbrâncit cu oamenii legii, pe care îi acuză că nu au niciun MANDAT de aducere în baza căruia să acţioneze.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Alexandru Niculae, a anunţat că procurorul a renunţat la a-i mai duce pe elevi la audieri, aceştia urmând să fie citaţi pentru a se prezenta la poliţie la începutul săptămânii viitoare.

În cele din urmă, 20 de elevi s-au prezentat, totuşi, la audieri vineri, potrivit unui reprezentant al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.