Peste jumătate dintre români au cumpărat produse IT&C în luna decembrie – Analiză

Peste jumătate dintre români au cumpărat produse IT&C de Crăciun, conform datelor oferite de MKOR Consulting prin platforma de monitorizare lunară a comportamentelor de consum, IT&C Consumer Trends.Live.

28 ian. 2022, 11:28
Peste jumătate dintre români au cumpărat produse IT&C în luna decembrie – Analiză

Dintre cei care au achiziționat produse IT&C cu ocazia sărbătorilor de iarnă, 36% au ales magazinele specializate din mall-uri, iar 28% au optat pentru marketplace-urile din mediul online. Doar 6% dintre consumatorii de IT&C au cumpărat omnichannel în decembrie 2021.

În medie, românii au cheltuit pe produsele din această categorie 1.230 lei. Însă media coșului de cumpărături a fost mai mare în cazul cumpărăturilor online (1.385 lei/cumpărătură), comparativ cu bugetul cheltuit în magazinele fizice (1.120 lei/cumpărătură).

Datele IT&C Consumer Trends.Live mai arată și că 1 din 3 consumatori de IT&C (33%) aleg să-și reînnoiască telefoanele mobile cu o frecvență de 2-3 ani, iar perioada sărbătorilor de iarnă este un bun prilej pentru a face acest lucru.

Principalele articole IT&C către care s-au orientat consumatorii au fost telefoanele și tabletele, alese de jumătate dintre consumatori (49%) în sesiunea de cumpărături din decembrie, iar 1 din 3 consumatori au achiziționat laptop-uri & IT în aceeași perioadă.

În ceea ce privește publicul de IT&C din România, acesta este alcătuit preponderent din bărbați din generația Millennials. Aceștia tind să cumpere mai des produse IT&C, cheltuiesc cel mai mult per achiziție (1.400 de lei) și aleg în proporție de 47% mediul online pentru cumpărături.

77% dintre consumatorii din generația Millennials au folosit telefonul la ultima cumpărătură de IT&C din magazinele fizice.

Aceștia folosesc tehnologiile digitale la cumpărăturile de IT&C în special pentru a consulta review-uri despre produsele pe care doresc să le achiziționeze (32%), precum și pentru a compara prețurile produselor la diverși retaileri și pentru a folosi aplicația mobilă a brandului.

Citiți mai departe care sunt magazinele pe care le-au preferat românii pe economica.ro.


loading...
Partenerii noștri