Peste O MIE de migranţi au fost salvaţi din Marea Mediterană

Publicat: Luni, 25 Iunie 2018 12:34 // Actualizat: Luni, 25 Iunie 2018 12:34 // Sursa: romaniatv.net

Peste 1.000 de migranţi au fost salvaţi duminică, în largul Libiei, în încercarea de a traversa Marea Mediterană pentru a ajunge în Europa , a informat, luni, Marina libiană.

Duminică, seara târziu, 490 de migranţi aflaţi la bordul unei nave a Marinei libiene au sosit în portul Tripoli, a informat un responsabil al Marinei , Rami Ghommeidh. Migranţii erau în pericol în bărcle pneumatice, în largul mării, în Garabulli, la Est de Tripoli, a mai precizat acesta.

Un alt grup, de 361 de migranţi, între care 88 erau femei şi 44, copii, au fost salvaţi la o distanţă de 100 de kilometri la Est de Tripoli, potrvit purtătorului de cuvânt al Marinei, Ayoub Kacem. În aceeaşi zi fuseseră salvaţi în aceeaşi zonă 97 de migranţi, a mai informat acesta, potrivit Belga.

Aşteptat, Luni, în Libia, ministrul italian de Interne, Matteo Salvini, le-a mulţumit autorităţilor libiene pentru operaţiunile de salvare a 820 de migranţi, Duminică. În total, aproximativ 2.000 de migranţi au fost salvaţi de Marina Libiană.

Salvini, care este şi vice-premier şi şeful Ligii - o formaţiune de extremă-dreaptă, a avertizat ONG-urile internaţionale să nu se amestece în operaţiuni de salvare a migranţilor din Mediterană, ci să le lase pe autorităţile libiene să acţioneze pentru salvarea acestora.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
18 Sep
noapte 14 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H